VI. kerület villanyszerelő gyorsszolgálat

Nem működő bojler miatt hívtak villanyszerelő gyors szolgálatos segítséget, a 6. kerület Teréz krt. 7.-hez. Mivel már egy napja, hogy nem volt meleg víz gondolták, – ha most délután megjavítják, estére lesz elegendő melegvízük a fürdéshez.
Egy órán belül megérkeztem és elkezdtem keresni a hibát. Hamar kiderült, hogy nem a 2013-09-03 14.02.14bojlerrel van a gond, hanem valahol a villanyóra környékén kötés hiba lehet, vagy a bojlert áramtalanító forgó kapcsoló kontakt hibája. A neheze most jött, mert a vezérelt (éjszakai) áramot nem adta ki az ELMŰ a hibakeresés idején. A záró pecsétet nem szerettem volna megbontani a villanyórán, mert nem volt szabványos szerelés. Nem akartam értelmetlen, felesleges kiadásokba kényszeríteni a megrendelőmet. A következő lépés az is lehetett volna, hogy becsukom a szer2013-09-03 15.29.41számos  ládát és vissza jövök este 8-ra – és feszültség alatt keresem a hibát, csak még előtte bele kukkantok a TÁRSASHÁZ fővezeték leágazó kötődobozába.
Egy csúnyán összeégett kötést találtam. Azonnal feszültség mentesítettem a csatlakozó berendezésben a felszálló hibás szakaszt. A kötést kijavítottam. A szükséges méréseket és ön ellenőrzést elvégeztem. Minden OK!

A társasháznak nem ártana átvizsgáltatni az elektromos hálózatát. Biztos találnánk hasonló rossz állapotban lévő kötést.

A 4.em lakónak, B. Tamásnak nagyon ajánlom, hogy a kiselosztó táblába szereltessen Fi -relét, mert így nem biztonságos az elektromos hálózata.

“addig nincs baj, amíg nincs baj”

Mészáros Péter regisztrált villanyszerelő +36306040927 www.villanyszerelo24.hu