7.kerület Alsó Erdősor utca TÁRSASHÁZ elektromos probléma

Bojler szerelés után hivtak villanyszerelő gyorsszolgálatos segítséget, mert a fázis ceruza világított a földelésen.

Gyakorlatilag tipikus eset. Már többször találkoztam hasonló problémával. A bojler kikötése után megszünik a védőföldelés és a nulla vezető folytonossága, mert a lakáson belül több helyen keverve volt a nulla és a védővezető. Azt csak sejtettem, hogy a probléma a fővezetéki betáplálásnál van. Sajnos a villanyóra és a felette lévő kiselosztó villamos berendezés a hetvenes években készült, ezért nem volt könnyű dolgom. A vizsgálódás során több alu -réz kovalens kötéssel találkoztam, ezeket a kötéseket kijavítottam.

Szerencsére megtaláltam a védővezetőt a TÁRSASHÁZ fővezetéki leágazásánál. Nem tudom miért, de nem volt rákötve a PEN vezetőre. Ezért nem volt a lakásban védővezető.

A probléma megoldva, de a következő probléma ugyan abban a leágazó dobozban volt, – a  fővezetéken szétégett csatlakozás. A megrendelőt tájékoztattuk a fővezeték állapotáról.

 

 

Én próbáltam hívni a kapuban kifüggesztett TÁRSASHÁZI hirdetményen  Árvai Gyula 0-24 villanyszerelőt, sajnos nem tudta felvenni a telefont. Zámbori István villanyszerelő  6-20 -ig ügyelő mesterrel sikerült felvenni a kapcsolatott, de ő 20 óráig dolgozott. Abban egyeztünk meg, mivel jeleztem, hogy a javítást azonnal el kell végezni mert TŰZVESZÉLYES – és az én számlámat  a KÖZÖSKÉPVISELŐ nem fogja befogadni, ezért szerződött villanyszerelőt keres és küldenek azonnal az elektromos probléma kijavítására valakit. Remélve nem lesz túl késő az érkezés.

Mészáros Péter regisztrált villanyszerelő +36306040927 www.villanyszerelo24.hu