7. kerület villanyszerelő gyors hibaelhárítás

2013-10-26 10.51.23M. Istvánné rendelt gyors villanyszerelést, mert olyan zárlat keletkezett a lakásában, hogy nem tudta vissza kapcsolni az automata biztosítékot.

Elmondása szerint volt részleges villanyfelújítás valamikor a nyolcvanas években és nem érti mi lehet a gond.

A hibát viszonylag könnyű volt megtalálni, mert gyakorlatilag a falban volt egy dilettáns kötés, aminek megromlott a szigetelése és ezzel a szigetelés gyakorlatilag elhanyagolható kis impedanciájú vezetővé (zárlat) alakult ki.
A zárlat dinamikus hatása szétrobbantotta a falban lévő kötést.

-A hibás vezeték szakaszt leválasztottam a lakás hálózatáról. Irma néni kérésére még egy kapcsolót is lecseréltünk gyorsan.

Javaslom, hogy mindenki ellenőriztesse villanyszerelő szakemberrel otthonában az elektromos hálózatot legalább 5 évente.

Sokszor fel lehet tárni az idő előtt elöregedett kötéseket és könnyű szerrel ki lehet javítani őket, -vagy hiányóságok pótlásával pl.: (fi-relé) ÁVK beszereléssel halálos baleseteket előzhetünk meg, -vagy például védőérintkező nélküli konnektorokat védőérintkezősre cserélték, de védő vezető bekötése nélkül. Amit minden ide vonatkozó szabvány tiltja, mert életveszélyes. Ezeket a konnektorokat azonnal be kell kötni a védő földelőhálózatba.

Tegyen meg mindent, hogy biztonságos legyen elektromos hálózata.

Mészáros Péter regisztrált villanyszerelő Mob.: 06306040927