9. kerület villany gyorsszervíz

20131207_222434 20131213_170506A 9.kerületbe éjszaka hívtak non-stop villanyszerelőt a Bokréta utcába.

Mikor megláttam a biztosíték táblát a Bakony Művek kismegszakítóival, rögtön tudtam a probléma okát. Már többször találkoztam hasonlóan szétégett, a BakonyMűvek féle kismegszakítókkal. Gyakorlatilag nem lehet biztos kötést eredményezni a (fésűssin) bekötésével, a gyűjtősínnek kialakított csatlakozási ponton. A sin biztonságos bekötéséhez az általános vezeték bekötésére szolgáló csatlakozási pontokon tudunk biztonságos kötést alkalmazni.

Remélem a főbérlő Úr/Hölgy nem felejti el beszereltetni az ÁVK -t ( Fi-relé ) más néven életvédelmi relét. Ez a villamos szerkezet védhet meg minket a halálos áramütéstől.

Hogyan? Úgy, hogy ez a szerkezet 15-30 milliamper hiba áramnál lekapcsol a másodperc tört része alatt. Viszonyításul az emberi testen átfolyó 25 milliamperes áram megállítja a szívet. Az ÁVK nagy valószínűséggel megvéd a halálos áramütéstől.

Sajnálom, hogy sokszor az albérlő nem dönthet gazdasági szempontból a saját biztonsága érdekében. Pedig nem is nagy költség kb. tízezer forint attól függően, hogy egy vagy három fázisra kell bekötni ezt az eszközt.

Nagyon szívesen be is szereljük, mert mi is szeretünk nyugodtan aludni.

Mészáros Péter érintésvédelmi felülvizsgáló villanyszerelő. Mob.:+36 30 60 40 927