7.kerület Rózsa utca 37. Társasház -villanyszerelés

Galéria

A galéria tartalmaz 4 fotót.

    Javaslom a TÁRSASHÁZ rendkívüli Szabványossági felülvizsgálatát. Ezt az ellenőrzést jogszabály írja elő, amit 6 évenként kell, hogy megrendelje az ingatlan kezelője. OTSZ illetve 8/1981. (XII. 27.) IpM rendelet a Kommunális- és Lakóépületek Érintésvédelmi Szabályzat szerint. RÉSZLET A JOGSZABÁLYBÓL: … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

HAJDU villanybojler szerelés

Hajdu villanybojler javítást vállalunk hétköznap, hétvégén, ünnepnapokon egyaránt.

Hívjon az éjjel-nappal elérhető ügyeleti mobilszámon .: +36306040927

Alkatrészek készleten az alábbi típusokhoz:

 • Hajdu Aquastic ECO AQ30
 • Hajdu Aquastic ECO AQ50

  60l bojler 80l bojler 120l villanybojler 200l villanybojler

  60l bojler
  80l bojler
  120l villanybojler
  200l villanybojler

 • Hajdu Aquastic ECO AQ80
 • Hajdu Aquastic ECO AQ100
 • Hajdu Aquastic ECO AQ120
 • Hajdu Aquastic ECO AQ150
 • Hajdu Aquastic ECO AQ200
 • Hajdu Z30E
 • Hajdu Z50EK
 • Hajdu Z80EK-1
 • Hajdu Z120EK-1
 • Hajdu Z150EK-1
 • Hajdu Z200EK-1

 

 GYIK

Miért kell rendszeresen karbantartani a villanybojlert?

A villanybojlerben lerakódik a vízkő és körbe veszi a fűtőbetétet, szét repedhet és zárlatot okoz, vagy csak  romlik a hatásfoka és nem tud elegendő meleg vizet készíteni. A bojler hosszabb  ideig melegíti a benne lévő vizet, ami a villanyszámla növekedését eredményezi.  Az aktív anód egy alkatrész a bojler belsejében, a rozsdásodást, a bojler kilyukadását akadályozza meg. Ezt az alkatrészt időközönként cserélni kell, m

tönkrement fűtőbetét

zárlatos fűtőbetét

ert elhasználódik. Ha elfogy az anód, akkor hamarabb kilyukad a bojlerünk. Egy ilyen meghibásodás soha nem jön jókor. Főleg nem éjszaka, vagy hétvégén, vagy ünnepnapokon.

Mészáros Péter Villanyszerelő +36306040927
Mi a különbség a Z..EK, és az ECO..K készülékek között?

Az ECO..K típus egy vékonyabb 450 mm átmérőjű készülék, ezért az ugyanolyan űrtartalmú Z..EK terméksorozatnál magasabb, hosszabb.
A tartály palástja 0,1 mm-rel vékonyabb, a tároló szigetelése is vékonyabb, ezért nagyobb a hővesztesége. 0,3-0,5 kWh-val naponta.
A megszerezhető plusz tartálygarancia 3 év,a Z..EK nál 5 év.

Milyen régi a készülékem?

A gyártási száma adja meg, hogy mikor gyártottuk a készüléket.

2005-ig a gyártási szám első száma az évet jelentette.
2005-től a gyártási szám 6.száma a gyártá

si évet, a 7-8. szám a hetet jelenti.
Pld,  600219250055 2009 25.hetében készült.

A készülékre a vásárlástól számított 2 éves teljes körű jótállás jár.
A tartályra  meghosszabbítható a jótállás,  ha a vásárlástól számított 24-26 hónap között a márkaszervizzel elvégezteti az aktívanód felülvizsgálatot,

és ezt a szerviz a jótállási jegyen le is igazolja. Ez fizető tevékenység.
A tartályra megszerezhető többletjótállás
Z..EK, z..E, ZV, ZA10-ZF10, Z300T, típusoknál +5 év
ECO..K típusnál +3 év

 

Villanyóra szabványosítás

Az ELMŰ előirja, ha bármilyen okból plombát kell bontani a villanyórán, akkor a jelenlegi szabványoknak megfelelően kell kialakítani a mérőhelyet. Ez azt jelenti, hogy a régi guman táblára szereregi_villanyoralt órákat kettős plombálhatóságú mérődobozba kell átszerelni. Ezen felül, ha a fővezetékek nem felelnek meg az új szabványoknak ill. jogszabályoknak, akkor azt is cserélni kell. Például, ha az óra mögött keressük a szétégett kötést, és régi textil szigetelésű vezetékeket találunk, azt kötelezően kicseréljük.villanyora_megeszerelve

Az energia bővítésnél hasonló a helyzet. A négyvezetékes hálózatot az Msz 447 szerint biztonságos ötvezetékes rendszeré kell átalakítani. PEN vezetőt legalább 10-es vezetékre cseréljük.

Villanytűzhely bekötéseknél fordul még elő, hogy cserélni kell a fővezetéket, mikor felbővitjük az óránkat 16 A -ról 32 A- re – mert a régi vezeték nem bírja el a 8-9 kW -os teljesítményt.

A szabványosítást a kiselosztó berendezésen (biztosítéktábla) is el kell végezni. Áram-védőkapcsolót kell beszerelni (Fi-relé, ÉV- relé). Ez a villamos szerkezet véd meg minket a szivárgó áram által okozot balasetektől.

Mészáros Péter regisztrált villanyszerelő Mob.: +36306040927

A szabványosításhoz kapcsolódó fontos információk az alábbi linken megtalálhatók:
http://www.villanyszerelogyorsszolgalat.hu/foldkabelt-vagy-szabadvezeteket-legkabelt-kell-letesiteni-uj-villanyora-telepiteshez-ill-energia-boviteshez-2/

Gyakori példa: Régebbi villanyóraszekrény kialakításoknál fordul elő kertvárosi környezetben, hogy a szabad vezeték (légkábel) a ház falára, vagy a tetőtartó oszlopra csatlakozik. A méretlen vezeték a padlástérben van vezetve szabálytalanul, a villanyóraszekrény lakótéren belül van. Ilyenkor a méretlen fővezeték hiba javításnál kötelezően megszüntetjük a méretlen vezeték vízszintes nyomvonalát a padlástérben, és a villanyóra szekrényt lakótéren kívülre helyezzük. Gyakorlatilag át kell helyezni a villanyórát. Sajnos az átszerelés költségeit ami nem kevés, kb.60-120 e Forint, a felhasználót terheli.

7. kerület villanyszerelő gyors hibaelhárítás

2013-10-26 10.51.23M. Istvánné rendelt gyors villanyszerelést, mert olyan zárlat keletkezett a lakásában, hogy nem tudta vissza kapcsolni az automata biztosítékot.

Elmondása szerint volt részleges villanyfelújítás valamikor a nyolcvanas években és nem érti mi lehet a gond.

A hibát viszonylag könnyű volt megtalálni, mert gyakorlatilag a falban volt egy dilettáns kötés, aminek megromlott a szigetelése és ezzel a szigetelés gyakorlatilag elhanyagolható kis impedanciájú vezetővé (zárlat) alakult ki.
A zárlat dinamikus hatása szétrobbantotta a falban lévő kötést.

-A hibás vezeték szakaszt leválasztottam a lakás hálózatáról. Irma néni kérésére még egy kapcsolót is lecseréltünk gyorsan.

Javaslom, hogy mindenki ellenőriztesse villanyszerelő szakemberrel otthonában az elektromos hálózatot legalább 5 évente.

Sokszor fel lehet tárni az idő előtt elöregedett kötéseket és könnyű szerrel ki lehet javítani őket, -vagy hiányóságok pótlásával pl.: (fi-relé) ÁVK beszereléssel halálos baleseteket előzhetünk meg, -vagy például védőérintkező nélküli konnektorokat védőérintkezősre cserélték, de védő vezető bekötése nélkül. Amit minden ide vonatkozó szabvány tiltja, mert életveszélyes. Ezeket a konnektorokat azonnal be kell kötni a védő földelőhálózatba.

Tegyen meg mindent, hogy biztonságos legyen elektromos hálózata.

Mészáros Péter regisztrált villanyszerelő Mob.: 06306040927

 

 

 

 

7.kerület Alsó Erdősor utca TÁRSASHÁZ elektromos probléma

Bojler szerelés után hivtak villanyszerelő gyorsszolgálatos segítséget, mert a fázis ceruza világított a földelésen.

Gyakorlatilag tipikus eset. Már többször találkoztam hasonló problémával. A bojler kikötése után megszünik a védőföldelés és a nulla vezető folytonossága, mert a lakáson belül több helyen keverve volt a nulla és a védővezető. Azt csak sejtettem, hogy a probléma a fővezetéki betáplálásnál van. Sajnos a villanyóra és a felette lévő kiselosztó villamos berendezés a hetvenes években készült, ezért nem volt könnyű dolgom. A vizsgálódás során több alu -réz kovalens kötéssel találkoztam, ezeket a kötéseket kijavítottam.

Szerencsére megtaláltam a védővezetőt a TÁRSASHÁZ fővezetéki leágazásánál. Nem tudom miért, de nem volt rákötve a PEN vezetőre. Ezért nem volt a lakásban védővezető.

A probléma megoldva, de a következő probléma ugyan abban a leágazó dobozban volt, – a  fővezetéken szétégett csatlakozás. A megrendelőt tájékoztattuk a fővezeték állapotáról.

 

 

Én próbáltam hívni a kapuban kifüggesztett TÁRSASHÁZI hirdetményen  Árvai Gyula 0-24 villanyszerelőt, sajnos nem tudta felvenni a telefont. Zámbori István villanyszerelő  6-20 -ig ügyelő mesterrel sikerült felvenni a kapcsolatott, de ő 20 óráig dolgozott. Abban egyeztünk meg, mivel jeleztem, hogy a javítást azonnal el kell végezni mert TŰZVESZÉLYES – és az én számlámat  a KÖZÖSKÉPVISELŐ nem fogja befogadni, ezért szerződött villanyszerelőt keres és küldenek azonnal az elektromos probléma kijavítására valakit. Remélve nem lesz túl késő az érkezés.

Mészáros Péter regisztrált villanyszerelő +36306040927 www.villanyszerelo24.hu

 

 

vii. kerület villanyszerelő gyorsszolgálat